Ziekteverzuim

Iedereen is weleens ziek. De gemiddelde werknemer is 2,1 keer per jaar ziek en verzuimd in totaal hierdoor 7 dagen per jaar. Dit kan net vervelend uitkomen, maar is nou eenmaal niet anders. Pas echt vervelend wordt het, wanneer er meer aan de hand is. Bijvoorbeeld een medewerker die, eigenlijk zonder duidelijk aanwijsbare reden, 7 keer per jaar ziek is. Of wanneer een medewerker meer heeft dan alleen een griepje en hierdoor voor langere tijd uitgeschakeld is.

Allereerst is het natuurlijk heel vervelend voor de werknemer dat hij ziek is. Voor de werkgever is dit echter ook een vervelende situatie. Een zieke medewerker levert veel werk op en kost de werkgever veel geld. Niet alleen is de medewerker niet aanwezig om zijn werkzaamheden uit te voeren, ook dient de werkgever aan allerlei wettelijke eisen te voldoen (wet Poortwachter). Daarnaast is de werkgever verplicht gedurende langere tijd het loon door te betalen. Indien de werkgever niet voldoet aan de Wet Poortwachter, kan hier bovendien nog een langere doorbetalingsverplichting aan gekoppeld worden.

UwHR kan u ondersteunen op o.a. de volgende gebieden:

 • Het opstellen van een duidelijke verzuimprocedure
 • Registratie ziektegevallen bij Arbodienst, en indien noodzakelijk bij het UWV
 • Het voeren van verzuimgesprekken
 • Co├Ârdineren van een snelle re├»ntegratie van zieken
 • Casemanager bij langdurige ziekte, inclusief de contacten met de Arbo-dienst en bedrijfsarts, invullen van documenten van het UWV en voldoen aan de eisen van Wet Poortwachter
 • Naast deze praktische werkzaamheden kan UwHR tevens een onderzoek instellen naar het ziekteverzuim binnen uw organisatie. Waar liggen de pijnpunten en hoe kunnen we op een structurele wijze het ziekteverzuim verlagen? In het verleden is UwHR hier meerdere keren zeer succesvol in geweest met als hoogtepunt een verlaging van het ziekteverzuim van 14,7% naar 2,4%. Dit simpelweg door een ander aanpak en bewustmaking bij werknemers. Uiteraard helpt UwHR ook u heel graag met het realiseren van een verlaging van het ziekteverzuim.

  » Terug

  Contact

  Adres: Dr. van Noortstraat 80
  Woonplaats 2266 HA Stompwijk
  Telefoon: 06-8359595916
  E-mail: gerda@UwHR.nl